четвер, 31 травня 2018 р.

Поїздка учнів до села Петрішівка

Цікавою  і  змістовною  була поїздка учнів 6-А класу КЗ Липоводолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів до мальовничого  села Петрушівка, що розкинулось у верхів’ях річки Смож, розташоване в лісостеповій зоні на південному сході Чернігівщини.  За словам старожил Петрушівка, "Соколиний хутір" знаходиться на землі гетьмана Мазепи.
Привітні та щирі господарі знайомили дітей з народними традиціями та козацькими звичаями.  На дітей очікувала екскурсія до музею українського побуту, трипільської культури та музею зброї. Для учнів були влаштовані майстер-класи з стрільби із лука, катання на конях.  А ще школярів годували смачними стравами української кухні.
Надовго діти запам’ятають відвідування козацької землі Чернігівщини та людей, які допомогли поринути їм в світ історії, культури, звичаїв та відчути подих минулого.
На зворотному шляху учні відвідали дендрологічний парк «Тростянець», який знаходиться в Ічнянському районі Чернігівської області. Це пам’ятка садово-паркової архітектури 19 століття, створена зусиллями Івана Скоропадського – нащадка українського гетьмана. Свіже повітря, унікальна флора та озера.
Екскурсія залишила незабутні враження та приємні спогади надовго.

Класний керівник 6- А класу
Тимошенко С.О.





1 коментар:

  1. Зараз тут знаходиться дитячий оздоровчий етно-табір "Соколятко".Дітей дуже багато.
    Вожаті та директор табору працівники пед.училищь.

    ВідповістиВидалити